Koronavirus ohjeistukset; PÄIVITETTY 22.4.2020

22.4.2019

Pääluottamusmies tiedottaa;

Mikäli siirryt Koronan vuoksi omasta työstä korvaavaan työhön, tulee palkka tarkastaa.

Mikäli oma työsi on ollut vaativampaa ja palkkasi on ollut korkeampi omassa työssäsi. Palkka pysyy siitä huolimatta samana 8 vk ajan. Vasta tämän jälkeen palkkasi arvioidaan työnvaativuuden mukaiseksi jos jatkat työtäsi korvaavassa työtehtävässä.

Mikäli palkkasi on ollut pienempi ja nyt siirryt vaativampaan ja korkeampi palkkaiseen työhön ja se kestää vähintään 2 vk. Palkkasi tulee tarkastaa jo siirtymähetkellä.

terveisin, sinun plm, Piiju

Tänään 22.4 sain tiedon, että KT linjannut, että 8 vk jälkeenkään ei palkkaa voi pienentää. (Koronan vuoksi).

 

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN OHJEISTUS:

https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/sosiaali-ja-terveysministerio-ohjeistaa-sosiaalihuollon-ymparivuorokautisen-hoidon-toimintayksikoita-koronavirustilanteessa?fbclid=IwAR1Z4GwKI-iaP6wL8qFKsnc4SAtG1faAxgKP-yBb8MVLVDD77Rwx1bBnKDE

Jokaisessa potilaskontaktissa tulee vaihtaa maski = kirurginen suu- ja nenäsuojus, vaikka hoidetaankin terveitä ja oireettomia potilaita/asiakkaita.

Tämä suojaa vain asiakasta.

Pisaratartunnalta suojaudutaan FFP2 ja FFP3 hengityssuojaimilla.

Suojaa myös työntekijää.

 

19.3.2020

Liiton sivuilta vastauksia useisiin kysymyksiin liittyen Koronaan.

Luottamusmiehet ovat myös apuna mikäli sinulle tulee kysymyksiä. Ammattiosaston sivuilta löydät yhteystiedot oman ammattiosastosi luottamusmiehiin. Meillä oma luottamusmies hyvinvointikeskuksen vuodeosastolla ja varhaiskasvatuksessa. Olkaa epäröimättä yhteyksissä mikäli mieltä askarruttavia asioita.

Oma yhteystietoni on pääluottamusmies piiju.leppanen@sodankyla.fi tai 0407706768 (vastailen sähköposti kysymyksiin, en Whatsapp tai Messenger viesteihin) koska kysymykset tulee esittää virallisesti sähköpostin kautta.

plm Piiju Leppänen

17.3.2020

Kunnan sairauspoissaolo-ohje on päivitetty: vakavissa hengitystieinfektioissa oma-ilmoitusaika on pidennetty 7 päivään. Tarvittaessa sairaspoissaolo-ohjetta tarkennetaan edelleen.

Sairauspoissaolotodistukset vakavissa hengitystieinfektioissa

(voimassa 30.4.2020 asti, ellei toisin tiedoteta)

Vakavissa hengitystieinfektioepäilyissä esimies voi hyväksyä 1-7 päivän sairauspoissaolon työntekijän omalla ilmoituksella; näin ehkäistään tartuntariskiä vastaanotolla ja helpotetaan terveydenhuollon resurssitilannetta.

Muissa sairauspoissaolotapauksissa toimitaan olemassa olevan ohjeistuksen mukaisesti:

• Lyhyisiin 1-3 päivän mittaisiin sairauspoissaoloihin riittää henkilön oma selvitys poissaolon syystä (esimiehen hyväksymänä), mikäli esimies ei katso lääkärintodistuksen esittämistä välttämättömäksi

• Mikäli sairauspoissaolo jatkuu yli 3 päivää (neljännestä päivästä lähtien), on työntekijän esitettävä terveyden- tai sairaanhoitajan todistus. Todistus suositellaan haettavaksi työterveyshuollosta. Mikäli sairaus jatkuu yli 4 päivää (viidennestä päivästä lähtien), on työntekijän esitettävä lääkärintodistus

• Selvitys työkyvyttömyydestä lääkärin-/hoitajantodistuksineen on toimitettava esimiehelle ilman aiheetonta viivytystä

Työnantaja korostaa, että töihin ei saa tulla sairaana, sillä oireilevana työskentely vaarantaa myös työkaverit ja asiakkaat tartunnoille. Jos työntekijällä on hengitystieinfektion oireita, tulee jäädä kotiin sairastamaan matalalla kynnyksellä ja ensisijaisesti esimiehen luvalla/omalla ilmoituksella.

Työterveyshuoltoon voi olla yhteydessä puhelimitse, jos epäilee koronavirustartuntaa (Lappica, p. 020 692 19).

Vakavasti oireilevia ohjeistetaan olemaan yhteydessä kunnan koronavirusneuvontanumeroon, p. 040 128 5295 (joka päivä klo 8-21).

Jos työntekijä on oleskellut ulkomailla, tulee hänen olla yhteydessä esimieheensä ja sopia kotiin jäämisestä sekä työjärjestelyistä 2 viikon ajaksi. Esimiehen kanssa sovitaan etätyön tekemisestä.

17.3.2020

Varhaiskasvatuksen asiantuntijan Johanna Perez viestistä kopsattua tiedoksi teille varhaiskasvatuksen työntekijät;

Lyhyesti mitä tiedetään nyt:

  • Päiväkodit ja esiopetus pysyvät auki, päiväkotihenkilöstö menee töihin.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä tarvitaan muualla, jos päiväkodeissa ei ole lapsia. Työnantajan kanssa sovittava tarkemmin.
  • Eli omat pk ikäiset lapset voi viedä päiväkotiin, jos he ovat terveitä ja jos olet itse terve.
  • 1-3 luokat koulussa pysyvät toiminnassa lähiopetuksena, jos huoltajan työ edellyttää lapsen kouluunmenoa. Päiväkodin työntekijän lapset kouluun, jos ovat terveitä, koska päiväkodin työntekijöiden on päästävä työhönsä.

terv, Piiju plm

16.3.2020

Olen tänään ollut keskustelemassa pääluottamusmiehenä kunnassa Korona tilanteesta. Kunnan Intraan tulee myös usein kysytyt kysymykset työnantajalta liittyen Koronaan. Kunhan viestintäpäällikkö ehtii muun työtilanteen keskellä sen tehdä.
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää laita minulle s.postia. Sovimme, että meidän kautta nämä kysymykset työnantajalle.
Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa koko maailmassa.
piiju.leppanen@sodankyla.fi

Muuten olettehan käyneet lukemassa liiton sivuilta myös Korona tiedottamista. Sieltäkin voi löytää kysymyksiin vastauksia.
Terv. Plm, Piiju